Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Guiana-schild met een grotendeels ongerept regenwoud in het Noorden van Zuid Amerika,  strekt zich uit over Brazilië, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela en Colombia. Het herbergt een buitengewone diversiteit aan (medicinale) planten, bosproducten, mineralen, een potentieel voor hernieuwbare energie en een opmerkelijke culturele rijkdom. De recente onverantwoorde exploitatie van hulpbronnen tast het milieu aan, bevordert klimaatverandering en stimuleert het ontstaan van nieuwe pandemieën, kortom, overschaduwt activiteiten die kunnen leiden tot duurzame ontwikkeling.

In vier delen: duurzaamheid en cultuur; duurzame productie; natuur, biodiversiteit en gezondheid; en regionale integratie, presenteren de auteurs ideeën voor ontwikkeling door innovatie en participatie. De voorgestelde route naar vooruitgang en overwinning van de huidige uitdagingen, biedt nieuwe duurzame oplossingen voor een regio met grote potentie.
Jack Menke, professor aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en redacteur van “Sustainibilty” en Rudi van Els, wetenschapper aan de Universiteit van Brasilia en mede auteur geven een inleiding over het Guiana Shield, haar potentie en mogelijkheden.
Peggy Burke oud lid van de gemeenteraad van Amsterdam is de moderator.
Roy Khemradj, journalist en Suriname kenner, zal aandacht schenken aan de discrepantie tussen wetenschap, politiek en beleid in Suriname.
Dit event wordt gestreamd via streamyard en is te volgen op de volgende url’s:
Facebook Omroep X
Facebook Vereniging Ons Suriname
Youtube Omroep X
Het online event wordt afgesloten met een live Q&A met de auteurs, de moderator en Roy Khemradj.

Concept Programma

  • Introductie van de gasten die vertellen over hun betrokkenheid bij dit boek, en over hun affiniteit met de thema’s (5min)
  • Samenvattende inleiding van Jack Menke (redacteur en samensteller) – (10min)
  • Vragenronde / commentaren n.a.v inleiding Jack Menke (10min)
  • Gesprek met Rudi van Els (mede-auteur woonachtig in Brazilie) over zijn kennis en bijdragen in de regio m.b.t. duurzame energie (10min)
  • Vragenronde / Commentaren n.a.v. gesprek met Rudi van Els (10min)
  • Gesprek met Roy Khemradj over de discrepantie tussen wetenschap, politiek en beleid (10min)
  • Napraten met alle gasten (wat verder ter tafel komt) met mogelijkheden van vragen van het publiek via chatroom – (15min)
  • Einde

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
15:00 - 17:00